Morgonmys      

Morgonmys är ett brädspel med syfte att barn ska lära sig vad en bra frukost kan bestå av och sedan att göra den på riktigt, om de vill och får möjlighet. Dessutom lär de sig att vänta på sin tur och acceptera tärningens utfall och att namnge 6 olika färger och 21 olika livsmedel. Recepten hittar du längst ner på sidan.  De är anpassade för barn från 3 år och uppåt enligt steg-för-steg-metoden.  Hur recepten kan användas i förskolan kan du läsa i boken "Måltidspedagogik i förskolan. Ett lustfyllt lärande". 

Pris: 150 kr exkl moms plus frakt

Spela gärna spelet med barn som är yngre än 3 år. Ladda ner vår tärning (i färg eller om du vill måla själva). Om du går in på skrivarinställningar och ser till att det står ”100%” inte ”anpassa efter papper” eller liknande så är storleken anpassad för att vika runt ett mjölkpaket. 

         

         Krusbär eller Kålror

 

Krusbär eller Kålrot är ett brädspel om frukt & grönt. 8 personer kan spela samtidigt. Syftet med spelet är att lära barnen att frukt och grönsaker finns i alla färger och att göra det okända känt. Genom att barnen lär känna en kålrot eller till exempel en blå kongo genom spelet skapas en nyfikenhet att ta reda på hur de ser ut på riktigt. 

Pris: 200 kr exkl moms plus frakt

 

                 

Plansch med frukterna och grönsakerna från spelet Krusbär eller Kålrot.

Pris: 60 kr exkl moms plus frakt

           

 

Ladda gärna ner en spelplan i A3 och laminera den och gör spelet på riktigt!

 Maila Hanna@laromat.se din beställning

 

Skapa dina egna recept och gör dem sedan på riktigt!

Genom att steg-för-steg receptet "Håriga mackan" som barnen kallar den,  kan barn 2-5 år skapa hälsosamma mackor men gott om frukt och grönsaker. Perfekt att lära barn bra mellanmålsvanor på förskola, fritids och hemma. Det är också ett roligt sätt att börja laga mat!

Ladda ner recept för Håriga mackan enligt steg-för-steg -metoden  

Lägg gärna upp era bilder på Instagram #hårigamackan  och  #måltidspedagogik

                          

 

Måltidspedagogik- mat- och måltidskunskap i förskolan

 Fördjupa dig i måltidspedagogik genom att läsa boken Måltidspedagogik: mat- och måltidskunskap i förskolan (Studentlitteratur) och Barn, mat och måltider (Gleerups) och den senaste boken som är fullmatad med praktiska övningar (Gothia Fortbildning).

 

                                        

 Ladda gärna ner bilderna nedan. De kommer från boken "Måltidspedagogik i förskolan - ett lustfyllt lärande".

Måltidspedagogik  med Sapere-metoden

 

                                         

 Sinnesbilder 

 

                         

 

Smakbilder

Måltidspedagogik  med Steg-för-steg

 

Steg för steg

Förkläde                         Granola                 Smoothie                Gröt                                Stekt ägg                     Kokt ägg             Tvätta händerna