Vi vet att hållbara matvanor påverkar både prestation, hälsa och inlärning. Därför gäller det att börja i tid. Med leken som metod får barnen utveckla sina smakupplevelser, sitt ordförråd och sina preferenser. De involveras i förberedelserna av frukost, lunch och mellanmål och får lära sig laga mat. Deras självförtroende växer liksom intresset för att äta mer frukt och grönt, ja till och med att odla grönsaker eller hjälpa kocken i köket. I utbildningen Måltidspedagogik i praktiken är fokus på hur och varför man ska integrera mat och måltider i den pedagogiska verksamheten med stöd i förskolans läroplan och de nationella folkhälso- och miljömålen. Utbildningen genomförs på webben och examinationen sker i digital form. Examination kan även ske på ett seminarium eller motsvarande (kostnad för detta är ej inkluderat i priset). Deltagarna praktiserar måltidspedagogik i praktiken på sina respektive förskoleavdelning under tio-tolv veckor. Under tiden ska processen dokumenteras med hjälp av bilder och reflekterande veckorapport. Förkunskapskrav: Våra fördjupningsutbildningar - Sapere- metoden, Frukt & Grönt med färg, Laga mat och baka med steg-för-steg-metoden, Den pedagogiska måltiden, Från jord till bord samt Kökets naturvetenskap och teknik. Dessa utbildningar kan även läsas parallellt med handledarutbildningen.